Fotokroniek #15: Streets of the World

Fotokroniek
Large

Kan één fotograaf in zes jaar tijd alle hoofdsteden van de wereld fotograferen? Jeroen Swolfs ging de uitdaging aan.

Vluchtelingen die schuilen onder vliegtuigwrakken in Bangui (Centraal-Afrikaanse Republiek). Een vrouw in een hemelsblauwe boerka die zich over een markt in Kabul haast. Een bestuurder die een indrukwekkende Amerikaanse slee door de straten van Havana manoeuvreert. Een verkeersagente in Pyongyang die over een lege autoweg staart. Het zijn maar enkele indrukken van de 205 hoofdsteden van de wereld, met veel gevoel voor het menselijke detail vastgelegd door fotograaf Jeroen Swolfs.

Lees meer...

Fotokroniek #13: Jimmy Nelson

Fotokroniek
Large

Before they pass away.
In vervolg op zijn optreden tijdens de laatste aflevering van De Donkere Kamer in januari spreekt Jimmy Nelson een avond lang solo over zijn recente masterpiece Before they pass away; over zijn fascinaties, unieke werkwijze, zoektocht naar geld en alle andere zaken die ten grondslag liggen aan het huidige succes.

Lees meer...


Advertorial

Medium

Op 27 juni zullen, in aanwezigheid van de jury, de selectie en de 3 prijswinnaars bekend worden gemaakt. De jury zal haar motivatie op de keuze van de winnaars. De avond vind plaats in Pakhuis de Zwijger. http://www.so2013.nl