PANL gaat over op DuPho

Overig nieuws
Large

Dutch Professional Photographers, DuPho is een feit. Op 12 januari gaf voorzitter Arda Gerkens het startsein tijdens de  lancering van DuPho bij de Donkere Kamer in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 

Hiermee zijn alle leden van PANL nu DuPho lid geworden.
Kijk voor informatie op : www.dupho.nl

 

 

Lees meer...

GKf presenteert… Teun Hocks en Ruud van Empel

Overig nieuws
Large

Twee wereldwijd bekende kunstenaars zitten ditmaal aan de GKf-tafel bij Andrea van Pol.

In een tijd waarin de fotografie en de kunstwereld schijnbaar in een existentiële crisis verkeren, weten zij zich al vele jaren perfect te handhaven. In een openhartig interview vertellen Teun Hocks en Ruud van Empel over hun werk als kunstenaars, werkend met het medium fotografie.

Lees meer...

NVJ Grote Zelfstandigendag

Overig nieuws
Large

Dinsdag 3 juni 2014, 10:00 – 18:00
Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort 

Online talent gezocht
De online journalistiek bloeit op. Nieuwe journalistieke platforms zien het licht en ook freelancers worden ontdekt vanwege hun zichtbaarheid en initiatieven op internet. De media struinen internet en Social Media af op zoek naar online talent. Verschillende media vochten om Frederique Hegger (RTL), die zich profileerde via Twitter en haar website www.economievanmorgen.nl. Fotograaf Anoek Steketee en journalist Eefje Blankenvoort kunnen sinds de lancering van hun project ‘Loveradio Rwanda’ rekenen op veel media-aandacht en worden getipt als de winnaars van de Zilveren Camera Canon Prijs 2015 (innovatie).

 

Lees meer...

BredaPhoto international photo festival

Overig nieuws
Large

BredaPhoto is een internationaal fotografiefestival dat sinds 2003 iedere twee jaar plaatsvindt in het stadscentrum van Breda. Het festival biedt een gevarieerd programma. Gevestigde fotografen uit binnen- en buitenland staan er naast jong talent. Eerder toonde BredaPhoto al werk van fotografen als Carl de Keyer, Martin Parr, Broomberg & Chanarin, Larry Towell, Olaf Otto Becker, Peter Martens, Mikhael Subotzky, Willem Poelstra, Donald Weber, Pieter Hugo, Claudine Doury, Lolo Veleko, Henk Wildschut, Antoin D’Agata, Simon Norfolk, Robert Polidori, Stephan Vanfleteren en Yann Gross.

foto Evgenia-Arbugaeva

Lees meer...

Fotoweek 2014

Overig nieuws
Large

In september is het Fotoweek. Tien dagen lang staat Nederland in het teken van fotografie. Er valt van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt.

Fotografie is overal. We gebruiken het dagelijks op allerlei manieren, zonder dat we er echt bij stilstaan. Fotoweek laat mensen bewuster, anders en beter kijken naar fotografie. We vieren de fotografie met een jaarlijkse traditie. Een week lang staat fotografie in de schijnwerpers: de kracht van het beeld, de fotografie als kunst, het ambacht van de fotograaf, de lol van foto’s maken en kijken. Fotoweek maakt fotografie bijzonder. Voor iedereen.

Lees meer...

Advertorial

Medium

Op 27 juni zullen, in aanwezigheid van de jury, de selectie en de 3 prijswinnaars bekend worden gemaakt. De jury zal haar motivatie op de keuze van de winnaars. De avond vind plaats in Pakhuis de Zwijger. http://www.so2013.nl