FotografenFederatie en NVJ gaan samenwerken

Large

De FotografenFederatie (FF) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hebben afspraken gemaakt over samenwerking. Vanaf heden zal de juridische dienstverlening aan aangesloten fotografen worden uitgevoerd door de juristen en advocaten van de NVJ. Daarnaast vereenvoudigen de  en de NVJ het aanbod van pers- en beroepskaarten en brengen die onder in de officiële perskaartenstructuur van de NVJ.

Lees meer...

Fotokroniek Ralph Gibson

Large

Ralph Gibson - lezing tijdens Fotokroniek in Pakhuis de Zwijger op 10 december - door FotografenFederatie - aanvang 20.00 uur Pakhuis de Zwijger.

Nadat Ralph Gibson de LEICA M Monochrom had geprobeerd, raakte hij overtuigd van de ongekende digitale zwart-wit kwaliteit die uit deze camera komt. Sindsdien werkt hij met deze specifieke digitale digitale camera

Lees meer...

Informatie avond over auteurscontracten recht en (wurg) contracten

Large

Donderdag avond 17 oktober wordt er in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam door diverse belangenorganisaties een informatieve avond gehouden over auteurscontractenrecht en wurgcontracten. De avond is toegankelijk voor fotografen en andere zzp's (schrijvers, ontwerpers) die te maken hebben met opdrachtgevers zoals Sanoma of andere uitgevers en opdrachtgevers die vergaande voorwaarden stellen. Auteursrecht &(wurg)contracten. Bundel je kracht en kennis!

Lees meer...

Onderzoek naar Freelance tarief ontwikkeling

Large

De NVJ, NVF, FLA (Freelancers Associatie), FF (Fotografen Federatie) en Lira zijn een onderzoek gestart naar de ontwikkelingen van tarieven en marktomstandigheden van freelancejournalisten, schrijvers en fotografen. De onderzoekers willen in kaart brengen hoe omzetten en honoraria zich in de afgelopen tien jaar hebben ontwikkeld. Ook zijn de organisaties geïnteresseerd in praktijkervaringen met onderhandelen, contracten en behoud van auteursrecht over geleverd werk. Zowel leden als niet-leden worden opgeroepen om mee te doen.

Lees meer...

Oproep: Maak het Vrij Nederland Fotoverhaal

Large

Gezocht: fotografen die kans willen maken op een betaalde opdracht voor een documentair beeldverhaal.

Het weekblad Vrij Nederland en de FotografenFederatie, beroepsorganisatie van professionele fotografen, willen de hedendaagse documentaire fotografie in Nederland stimuleren door gevorderde en beginnende fotografen de kans te geven op een betaalde opdracht voor een documentair beeldverhaal. Fotografen kunnen een voorstel indienen in maximaal 700 woorden.

Lees meer...

Advertorial

Medium

Op 27 juni zullen, in aanwezigheid van de jury, de selectie en de 3 prijswinnaars bekend worden gemaakt. De jury zal haar motivatie op de keuze van de winnaars. De avond vind plaats in Pakhuis de Zwijger. http://www.so2013.nl