DDK #01 Rotterdam

De Donkere Kamer
Medium

Het Nederlands Fotomuseum en de FotografenFederatie presenteren op woensdagavond 27 november de eerste editie van De Donkere Kamer Rotterdam. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en presentaties, actuele discussies over fotografie en aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen. De Donkere Kamer Rotterdam zal een aantal keer per jaar worden georganiseerd en is bedoeld voor fotografen, beeldmakers en iedereen die geïnteresseerd is in fotografie.

Succesformule
Een aantal jaar geleden startte de FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger het concept De Donkere Kamer in Amsterdam. Dit is uitgegroeid tot dé ontmoetingsplek voor o.a. fotografen en vormgevers. Het Nederlands Fotomuseum en de FotografenFederatie hebben de ambitie om met De Donkere Kamer Rotterdam in de regio Rotterdam eenzelfde community te starten waar kennis en ervaring worden gedeeld en nieuwe projecten en samenwerkingen ontstaan.

Programma DDK Rotterdam #1
De Donkere Kamer Rotterdam #1 vindt plaats op 27 november in LantarenVenster. Tijdens deze eerste aflevering hebben we fotograaf / beeldend kunstenaar Elspeth Diederix te gast om te spreken over haar werk. Wilfried de Jong wordt geinterviewd over zijn nieuwe TV programma over fotografie, dat binnenkort bij de VPRO is te zien. Fotograaf Max Pinckers komt vertellen over zijn fotoboek ‘The Fourth Wall’ en zijn project ‘Will They Sing Like Raindrops or Leave Me Thirsty’ (nu te zien in Bozar in Brussel). En naar aanleiding van de tentoonstelling ME/WE in het Fotomuseum Den Haag blikken we met Koos Breukel terug op ruim 25 jaar portretfotografie.

De presentatie is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ)

Het entrée kost 5 euro, reserveer een plek via reserveren@nederlandsfotomuseum.nl

Pitch je fotoproject
Een vast onderdeel van De Donkere Kamer Rotterdam is de pitch. Drie fotografen krijgen de kans om via het principe van crowdfunding geld te verzamelen voor hun fotoproject. De fotografen krijgen drie minuten de tijd om hun project te presenteren aan de zaal. Het publiek bepaalt vervolgens hoe het entreegeld van die avond wordt verdeeld over de projecten. De FotografenFederatie ondersteunt alle pitchende fotografen met een bijdrage.

Voor de eerste editie zijn wij op zoek naar fotografen die hun project willen pitchen. Kan jij een financiele bijdrage voor de start van jouw fotoproject goed gebruiken? Meld je dan aan voor de pitch. In de bijlage lees je hoe je je kan aanmelden.

De Donkere Kamer Rotterdam
Tijdens De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer Rotterdam is een productie van de FotografenFederatie, het Nederlands Fotomuseum en PhotoQ.

Foto: Koos Breukel - Stijn, Hidde & Wouter Frans, Bergen NH, 2003 Courtesy Van Zoetendaal