DDK #20 Amsterdam

De Donkere Kamer
Medium

Met o.a. Koen Hauser, Paul Breuker, Bruno van den Elshout, Arjan Bronkhorst en Jeroen de Wijsmet zijn “Mammoet” Camera.

Op maandagavond 12 mei 2014 vindt de twintigste editie van De Donkere Kamer plaats, een tweemaandelijks live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. Tijdens deze aflevering hebben we Koen Hauser, de nieuwe Fotograaf des Vaderlands, te gast. Praten we met fotograaf Paul Breuker over zijn recent verschenen Bruiloften-Box en komt Bruno van den Elshout vertellen over zijn mega-project New Horizons.

Foto Paul Breuker

De Haarlemse stadsdichter Sylvia Hubers komt het gedicht voorlezen dat zij heeft geschreven na aanleiding van het portret dat fotograaf Joost Bataille van haar heeft gemaakt voor zijn boek Ik voel me verf. Verder hebben we Arjan Bronkhorst te gast met zijn boek Grachtenhuizen waar nu tevens een expositie van is in de Cromhouthuizen (Amsterdam Museum). En Jeroen de Wijs toont zijn “Mammoet” Camera, de grootste zelfgebouwde natte plaat collodium camera in Nederland.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten.

De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) PhotoQ]).

De Donkere Kamer #20
Maandag 12 mei | 20:00 - 22:00 uur
grote zaal | entree € 5
aanmelden via Pakhuis de Zwijger