De Donkere Kamer #16

De Donkere Kamer
Medium

Tijdens deze aflevering hebben we de prijswinnende fotograaf en tevens koninklijke huisspecialist van het ANP, Robin Utrecht te gast die met ons terugblikt op de kroning van 30 april.

Ter ere van het 1-jarig bestaan van de Nederlandse Vogue interviewen we Martien Mellema, Fashion & Style Director bij Vogue Nederland.

Fotograaf Dennis Duijnhouwer komt vertellen over zijn project Never Wither, het geheime leven van de nepplant, vanaf eind april te zien bij galerie Bart.

We bespreken de relatie tussen tekst en beeld met tentoonstellingsontwerper Jeroen de Vries, die de huidige tentoonstelling van Johan van der Keuken in EYE ontwierp. En Fran van der Hoeven leest een column voor over het imago van de fotograaf.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten.

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal: het medium heeft de afgelopen 20 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Met name de opkomst van de digitale fotografie heeft veel veranderd, maar ook de manier van kijken naar foto’s en de plek die fotografie in de kunstwereld heeft verworven is anders geworden.

€5 entree
Aanmelden via Pakhuis de Zwijger

De Donkere Kamer is een initiatief van De FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, PhotoQ en Hollandse Hoogte.
Presentatie: Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ)