Fotoweek 2014

Overig nieuws
Medium

In september is het Fotoweek. Tien dagen lang staat Nederland in het teken van fotografie. Er valt van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt.

Fotografie is overal. We gebruiken het dagelijks op allerlei manieren, zonder dat we er echt bij stilstaan. Fotoweek laat mensen bewuster, anders en beter kijken naar fotografie. We vieren de fotografie met een jaarlijkse traditie. Een week lang staat fotografie in de schijnwerpers: de kracht van het beeld, de fotografie als kunst, het ambacht van de fotograaf, de lol van foto’s maken en kijken. Fotoweek maakt fotografie bijzonder. Voor iedereen.

Fotoweek is de landelijke themaweek over fotografie die in september in heel Nederland plaatsvindt. Tien dagen lang staat het land in het teken van fotografie. Er valt van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt. Samen met fotografen (professionals en amateurs), fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken en boekhandels worden activiteiten in het hele land georganiseerd.

Fotoweek is een initiatief van Fotografiemuseum Amsterdam (Foam) en het Nederlands Fotomuseum (NFM). Van 12 t/m 21 september 2014 vindt de tweede editie van Fotoweek plaats. Het thema van deze editie is 'Kijk! Mijn Geluk'.

Samenwerking BredaPhoto
Dit jaar werkt Fotoweek samen met het twee-jaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto. De opening van Fotoweek 2014 zal tegelijk plaatsvinden met de opening van BredaPhoto op 11 september 2014. De fotoserie die de Fotograaf des Vaderlands (Koen Hauser) speciaal voor Fotoweek maakt zal hier te zien zijn. Het thema van Fotoweek 2014 is 'Kijk! Mijn Geluk' en sluit goed aan bij het thema van BredaPhoto 'Songs from the Heart'.