Hel Ved en Pakhuis de Zwijger zoeken 'New Documentary' fotografietalent

Overig nieuws
Medium

Hel Ved, Amsterdams' nieuwste fotografenagentschap & galerie opent haar deuren op vrijdag 29 november 2013. Voorgaand hieraan organiseert Hel Ved in samenwerking met Pakhuis de Zwijger 'New Documentary', op vrijdag 15 november. Dit fotografie-evenement bestaat uit een portfolio review voor geselecteerde fotografen, een presentatie van bijzonder werk en de bekendmaking van de winnaar van een zoektocht naar fotografietalent; de 'creative call'.

New documentary & Hel Ved
'New Documentary' fotografie kan beschouwd worden als een verzamelnaam voor documentair geïnspireerd werk dat een gestileerd perspectief op de werkelijkheid biedt. Hel Ved vertegenwoordigt een gezelschap lokale en internationale fotografen die zich op dit werk toeleggen, in zowel de commerciële als kunstwereld. Hel Ved is naast agentschap ook galerie en organiseert elke drie maanden een expositie. Hel Ved is een initiatief van Leonie Klomp (managing director) en Peter van Rhoon (creative director CODE magazine).

Portfolio review, creative call & Creative talk
Voorafgaand aan de launch van het agentschap op vrijdag 29 november, organiseert Hel Ved een creative call; een zoektocht naar Nederlands fotografietalent. De bekendmaking van de winnaar van deze creative call vindt plaats in Pakhuis de Zwijger op vrijdag 15 november. Eerder op de avond wordt een portfolio review georganiseerd voor deelnemende fotografen, waarbij experts feedback geven op het gepresenteerde werk. Tevens zullen experts en een aantal Nederlandse en internationale fotografen een bijdrage leveren aan de definitie van 'New Documentary fotografie' tijdens de creative talk. Hel Ved beoogt met dit initiatief een inspirerende ontmoeting te creëren voor liefhebbers en professionals. Daarnaast wil zij het voor fotografen in dit segment mogelijk maken om hun werk te delen met professionals in de mode, advertising, media en kunstwereld. Deze call wordt mede mogelijk gemaakt door partners als Adobe, Samsung, Hub Footwear en Viewbook.

Hoe werkt de creative call?
Fotografen kunnen hun werk uploaden, en delen, via www.helved.nl/creative-call middels portfoliosoftware van Viewbook. Een professionele jury beoordeelt het werk en nodigt een selectie uit voor de Creative Review Night op vrijdag 15 november 2013 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De prijzen
De winnaar krijgt de mogelijkheid vertegenwoordigd te worden door Hel Ved, een publicatie in CODE magazine, wint een Samsung Galaxy NX Camera (t.w.v. € 1.500,-) en krijgt een jaar lang lidmaatschap van Adobe Creative Cloud (t.w.v. € 720,-) & Viewbook (t.w.v. € 150,-). Daarnaast wordt zijn of haar werk geëxposeerd tijdens de launch van Hel Ved op 28 november.

Fotografie: Stefano Galli