Informatie avond over auteurscontracten recht en (wurg) contracten

Medium

Donderdag avond 17 oktober wordt er in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam door diverse belangenorganisaties een informatieve avond gehouden over auteurscontractenrecht en wurgcontracten. De avond is toegankelijk voor fotografen en andere zzp's (schrijvers, ontwerpers) die te maken hebben met opdrachtgevers zoals Sanoma of andere uitgevers en opdrachtgevers die vergaande voorwaarden stellen. Auteursrecht &(wurg)contracten. Bundel je kracht en kennis!

Creatieve freelancers, ZZP-ers en bureaus hebben vaak te maken met opdrachtgevers die eenzijdige voorwaarden opleggen. Opdrachtgevers zoals grote uitgevers, maar ook het bedrijfsleven of overheden die in aanbestedingen vergaande voorwaarden stellen waarin je veel moet laten en weinig krijgt. Deze avond voorziet je van informatie over wat er op dit moment speelt. In korte presentaties over auteursrecht, het auteurscontractenrecht en de vergaande voorwaarden in wurgcontracten laten BNO, NVJ, FotografenFederatie, DDG, FNV-kiem, FLA, VSenV, Pictoright, VVL en PlatformMakers zien wat zij hier individueel en collectief aan doen.

We kunnen van elkaar leren!
Hoe kun je succesvol onderhandelen over slechte voorwaarden? Wie durft er nee te zeggen? Welke oplossingen creëer je als maker zelf? Wat kunnen wij als belangenbehartigers hier van leren? Specialisten zijn aanwezig om je van advies te voorzien. Kennis vergaren, advies vragen, netwerken en oplossingen delen.

Deze avond is een aanloop naar het Eerlijk Deel Festival dat door NVJ en Partners op 28 november zal worden georganiseerd in Den Haag en waar de makers in debat gaan met de politiek over wurgcontracten en oneerlijke voorwaarden.

Programma
1. Inleiding van de avond - Lars Boering
2. Wat is actueel te melden over auteursrecht en auteurscontractenrecht? door Anouk Siegelaar BNO
3. wat voor samenwerkingsplatforms zijn er en waarom - Platform Makers, Erwin Angad-Gaur
4. Wurgcontracten van uitgevers en aanbestedingen van de overheid: hoe ga je hier mee om? - interview: Anouk Siegelaar ( jurist), Annemarie van Toorn (FLA)
5. Afsluitend Plenair: Panel (beeld, schrijvers, filmmakers) met vraag en antwoord uit de zaal olv Lars Boering - met Casper de Kiefte FNV Kiem
6. Netwerk en informatie. 1 op 1 advies door specialisten/kenners met bezoekers

Waar en wanneer: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam - 17 oktober 2013
Aanvang: 19.00 Einde: 21.00 uur
Toegang gratis.

Aanmelden:  http://www.dezwijger.nl/85685/nl/auteursrecht-amp-wurg-contracten