Oproep pitch je fotoproject

De Donkere Kamer
Medium

Op 4 juni presenteren het Nederlands Fotomuseum, FotografenFederatie en PhotoQ de derde editie van De Donkere Kamer Rotterdam. Voor het vaste programma-onderdeel ‘Pitch je fotoproject’ zoekt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen die hun project op woensdag 4 juni 2014 tijdens De Donkere Kamer Rotterdam in drie minuten willen pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Foto: Bas de Meijer

Met 'Pitch je fotoproject' stelt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door 'de crowd'. De bezoekers betalen vijf euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. De FotografenFederatie ondersteunt alle pitchende fotografen met een bijdrage.

Geef je op
Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk maandag 26 mei 2014 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: ddk@nederlandsfotomuseum.nl en wie weet mag jij je project komen presenteren!

Datum    4 Juni 2014
Tijd    20.00 – 22.00 uur
Locatie Lantarenvenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam.
Entree     5 euro

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.