Vroaam nieuws! Boost your business

Medium

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Vroaam. Op 28 maart hebben we weer een interessant programma voor jullie samengesteld met naast het vaste onderdeel de portfolioviewings, veel aandacht voor de zakelijke kant van je fotografische bestaan! Dat het belangrijk is om je als fotograaf zowel creatief als zakelijk te onderscheiden weten we inmiddels allemaal maar al te goed. Maar hoe doe je dat nou in de praktijk?

Zie hier het hele programma of ga naar de Facebook pagina van Vroaam. Voor PANL leden kost het dagprogramma 11 euro. Hier kan je je aanmelden.

We hebben een aantal onderdelen voor jullie uitgelicht die je daarbij op weg kunnen helpen:

13:00 - 15:30 uur | Portfolioviewings
Vooral veel nieuwe gezichten zitten voor jullie klaar. Vanuit verschillende disciplines hebben wij een enthousiaste groep viewers bereid gevonden hun visie op jouw werk te geven. Zorg dat je erbij bent!

Viewers zijn:
- Clarisse Venekamp, foto agent Cake Film
- Jan Paul van der Wijk, art director NRC media
- Rob Philip, docent HKU
- Sandra Blekemolen, art-buyer / producer freelance
- Niels Broekema, photo editor Quest
- Pieter Scheltema, art director Being there
- Eike den Hartog, fotoredacteur Hollandse Hoogte
- Andrea Gobel, freelance artdirector
- Arjen Went, beeldmaker The Tintype Studio
- Manon Navarro, beeldmaker The Tintype Studio
- Leonie Klomp en Peter van Rhoon, Code Magazine
- Menno Kok en JP van der Stouwe, docenten van Foto Academie A'dam
- Hanne Hagenaars, hoofdredacteur Mister Motley

14:00 - 14:50 uur | 'Aan en het werk' met Pim Milo
Hoe stel je je te weer tegen scherpe inkopers en verover je voor jezelf een plek in de markt waardoor men bereid is je naar waarde te betalen.

Pim Milo is publicist, schrijvend over fotografie. Of eigenlijk: over fotografen. Dit doet of deed hij onder meer voor Adformatie, het digitale kunsttijdschrift Cosimo, Creatie, Credits, Elsevier, Eyemazing, GUP Magazine, Hollands Diep, P/F Professionele Fotografie, Vrij Nederland en de website PhotoQ. Hij was mede-auteur van ‘Fotografen in Nederland, een anthologie 1982-2002’ (Fotomuseum Den Haag/Ludion, 2002), ‘Avenue, van A tot Zero’ (Nederlands Fotomuseum/Veenman Publishers 2006), ‘Fotovoorkeuren’ (Prentenkabinet Rijksuniversiteit Leiden/Voetnoot 2007), ‘Het Nederlandse fotoboek’ (Nederlands Fotomuseum/NAI Uitgevers, 2012) en van het lexicon ‘Geschiedenis van de Nederlandse fotografie’ (Prentenkabinet Rijksuniversiteit Leiden/Voetnoot), waarvoor hij monografieën schreef over Boudewijn Neuteboom en Johan Vigeveno.

Ook was hij oprichter en voorzitter van de Photographers Association of the Netherlands (PANL) waarvan hij sindsdien erelid is.

Alvorens te gaan schrijven werkte Milo jarenlang in de reclamewereld, wat hem in de directie bracht van reclamebureau Saatchi & Saatchi.

12:00 - 13:00 uur | Ik word ziek – wat nu? – presentatie ‘Broodfonds’
Elke fotograaf runt een zelfstandig bestaan. Maar hoe kun je je ervan verzekeren dat je inkomen hebt als je ziek wordt? Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn vaak duur, en de uitkeringen zijn in veel gevallen niet voldoende. Een ‘Broodfonds’ kan een oplossing bieden. www.broodfonds.nl

‘Broodfonds 1e betaalbare transparante arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor ondernemers.’

11:00 - 11:50 uur | Workshop Photoshop CS6 door Adobe
Adobe verzorgt een stoomtraining met nuttige tips en trics, zodat jij nog handiger wordt met Photoshop!

15:00 - 15:40 uur | Social Media en Recht – door jurist Lisette Varossieau
Delen van beeld, je ontkomt er niet aan maar; Kan ik zomaar al mijn beelden op Facebook, Pinterest en andere media plaatsen, en wat betekent dat juridisch voor mij? Ben ik dan al mijn rechten kwijt? Lisette geeft in heldere taal antwoord op al jouw vragen over dit onderwerp.

16:00 - 16:50 uur | Dare to Share
Fotograaf Sebastiaan ter Burg, durft het aan om beeld te delen. Sterker nog hij deelt alles en verdient er ook nog mee. Hoe hij dat doet vertelt hij tijdens Vroaam!