Blog

The financial side of our story

How was panl funded? Why do we stress the importance of ‘fair’ payments to research participants? And what role will money play once panl goes public? In this blog we share the financial side of our story: tacking you from panl’s very start to it’s envisioned future.

De rol van panl in de geesteswetenschappen: in gesprek met Antske Fokkens

Naast medeoprichter van panl is Antske een computerlinguïst: een taalkundige die zich bezighoudt met het computationeel modelleren van taal. Antske zorgt ervoor dat het platform – en de ingebouwde functionaliteiten – niet alleen bijdragen aan de sociale wetenschappen, maar ook op maat gemaakt worden voor geesteswetenschappers. Waar doet Antske onderzoek naar? Waarom is ze betrokken geraakt bij panl? En hoe kan panl bijdragen aan de geesteswetenschap in Nederland? Lees snel verder voor antwoorden op deze vragen!

Waarom we meer statistical power (en dus panl) nodig hebben

Een van de redenen waarom wij denken dat de Nederlandse onderzoeksgemeenschap een platform zoals panl nodig heeft, is omdat de eisen die we (terecht) stellen aan statistical power steeds strenger worden. Met andere woorden: om op een gedegen manier onderzoek te kunnen doen bij proefpersonen, hebben we veel participanten nodig—vaak veel meer dan we via onze eigen kanalen (bijvoorbeeld met behulp van onze studenten of sociale media) kunnen werven. En zeker als die participanten kennis moeten hebben van de Nederlandse taal, cultuur of maatschappij kan dat wel eens een heel lastige opgave zijn.

Panl’s ontwikkelingsproces: dilemma’s, beslissingen en unieke integraties. Een interview met maker Ivar Vermeulen.

Wat waren de centrale etische-, inhoudelijke- en technische beslissingen tijdens de ontwikkeling van panl? Met welke lastige keuzes werd het team aan onderzoekers geconfronteerd? En welke integraties vormen de kracht van panl? Deze onderwerpen bespreken we met Ivar tijdens het interview over zijn betrokkenheid bij panl nvan begin tot heden.

Een kijkje achter de schermen…

Sinds 2020 is een klein team van academische onderzoekers en softwareontwikkelaars hard aan het werk om panl te bouwen. Wie zijn deze mensen achter het platform? Hoe zijn ze betrokken bij panl? en wat bracht hen samen? Het begon allemaal met Martin…

Hoe het allemaal begon…

Een online platform waar wetenschappers mensen kunnen vragen deel te nemen aan hun onderzoek. Een platform gericht op de Nederlandse maatschappij waarmee onderzoekers data kunnen verzamelen die specifiek is aan de Nederlandse taal en/of context. Een platform waar Nederlanders heel eenvoudig een bijdrage kunnen leveren aan wetenschappelijk onderzoek, vanzelfsprekend tegen een correcte vergoeding en met goede privacybescherming…

Create a website or blog at WordPress.com